Infrarood sauna

Wat doet infraroodstraling?

De infraroodstraling dringt zonder de huid te verhitten door in de bovenste huidlaag. Het effect is dieptewarmte, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. De bloedcirculatie neemt toe en de huid doorbloedt beter. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam. Kortom, allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen worden.

Lichamelijke voordelen van infrarood sauna

Infrarood warmte kan helpen bij de afbraak van cellulitis. Cellulitis bestaat voornamelijk uit vet en water. Een infrarood sauna kan cellulitis verminderen omdat de warmte penetratie van infrarood sauna’s dieper gaat dan die van traditionele sauna’s en tot tien keer het niveau van warmte in het weefsel afgeeft. Hierdoor is een infrarood sauna significant effectiever bij het verminderen van cellulitis dan een traditionele sauna.

Geen koude douche nodig

Omdat de infrarood cabine geen hete sauna is, hoef je niet af te koelen met koud water. Hierdoor zou de positieve werking van de infrarood alleen maar teniet gedaan worden. Een lauwe/warme douche is voldoende!