Turkish steam bath

Invloed Turks stoombad

In the steam bath the temperature is about 50 ° C with an air humidity of 80% -100%. There is a dense mist, which is enriched with an essential oil of mint or eucalyptus. Together with the fine steam, this has a beneficial effect on the airways. The influence of the steam and heat on the skin opens the pores through which waste products are removed and the skin is cleaned. In addition, the pores of the skin are already activated, which is conducive to perspiration during the next sauna round.

Verschil tussen een stoombad en sauna

Het verschil zit in temperatuur en in vochtigheid. In de sauna is de temperatuur hoog en de vochtigheid laag. In het stoombad is dit precies andersom. Na een kwartier in het stoombad is het zo dat het lichaam evenveel opgewarmd is als bij een kwartier in de sauna. Dit is met name opmerkelijk omdat een stoombad ongeveer 50 graden kouder is dan een sauna. De reden hiervoor is dat de temperatuur wordt overgedragen door het vocht dat condenseert op de huid.

Koude douche

Neem na de sauna de tijd om goed af te koelen onder een koude douche. Een juiste afkoeling geeft niet alleen een verfrissend gevoel maar het stimuleert ook de werking van de bloedsomloop en zenuwstelsel. Afgestorven huidcellen kunnen verwijderd worden, waardoor de huid elastischer en sterker wordt en er weer zacht en stralend uit ziet.